POZNEJTE, JAK LAHODNĚ CHUTNÁ OPRAVDU RYCHLÁ ITALSKÁ VEČEŘE

Čerstvé těstoviny, kvalitní sýr parmazánového typu, pepř a sůl. Nic víc není potřeba k jednomu z nejlahodnějších, typicky italských pokrmů, který však za úpravami Bolognese, Carbonara a Aglio olio e pepperoncino neprávem zaostává.

Co budeme potřebovat na 1 porci Spaghetti Cacio e pepe?
  • 100 gramů sušených nebo 80 gramů čerstvých těstovin
  • 30 gramů másla
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 gramů nastrouhaného sýru Grana Padano/Pecorino/Parmigiano Reggiano
Postup

V jednom hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vložte do ní těstoviny. Pokud používáte sušené, vařte je po dobu uvedenou na obale. Čerstvé těstoviny stačí vařit přibližně jen 3-4 minuty. Následně je sceďte, ale ponechte si trochu vody stranou.

Máslo, pepř a 2 lžíce slité vody smíchejte v pánvi a přidejte těstoviny. Na silném plameni restujte, dokud se voda nevypaří. Plamen stáhněte, přidejte většinu sýra a dobře promíchejte.

Podávejte posypané zbylým sýrem a opepřete.

NÁŠ TIP NAD ZLATO: Když si oblíbíte nějaký recept, už bez něj nemůžete být. Tento je jedním z nich. Časem jsme ho trochu pozměnili a mimo jiné do něj přidáváme krevety a také trochu olivového oleje, kterým ředíme máslo. Pak děláme ještě jednu věc, kterou by ale Italové asi už opravdu neuznali. Na začátku, na mixu másla a oleje restujeme stroužek česneku. Je to úžasné a přejedli bychom se toho, ale už to pak raději nenazývejme tím pravým názvem. Opravdový Ital by to totiž mohl odsoudit.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google photo

Komentujete pomocí vašeho Google účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s

Tento web používá Akismet na redukci spamu. Zjistěte více o tom, jak jsou data z komentářů zpracovávána.