Zmrzlina je v horkých letních dnech ideální varianta sladkého potěšení. Máte na ní chuť? Nemusíte do cukrárny! Máme pro vás 3 druhy zmrzliny, které zvládnete vyrobit doma. Příprava je rychlá a jednoduchá, zapojte klidně i své nejmenší, kteří domácí zmrzku jistě ocení nejvíc.
Borůvková zmrzlina ze zakysané smetany
- 500 g zmražených borůvek
- 3 lžíce cukru
- 1 zakysaná smetana
- 100 ml vychlazeného mléka
Do mísy si připravíme zmražené borůvky, prosypeme cukrem a rovnoměrně přidáme všechnu zakysanou smetanu. Všechny ingredience mixujeme (nejlépe sekacím nástavcem mixéru) dokud nevznikne krémová hmota. Pomalu přiléváme mléko a dále mixujeme. Připravenou krémovou směs přelijeme do uzavíratelné formy nebo misky a vložíme do mrazu. Za pár hodin můžeme podávat první zmrzlinové potěšení.
Tvarohová zmrzlina s jahodami
- 250 g jahod
- 250 g tvarohu
- 50 g moučkového cukru
- 2 lžíce medu
- 100 ml smetany ke šlehání
Očištěné jahody si připravíme do mísy a přidáme tvaroh. Rozmixujeme ručním tyčovým mixérem dohladka. Přidáme med a cukr, promixujeme a vlijeme smetanu ke šlehání. Mixujeme dokud nevznikne hladká jemná hmota. Hotovou vyšlehanou směs pak nalijeme do formy či misky s uzávěrem a necháme zamrazit. Mrazíme nejlépe přes noc.
Jogurtová zmrzlina s meruňkami
- 4 hrnky mražených nakrájených meruněk
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce tmavého cukru
- 1 bílý jogurt
- 1 lžíce citrónové šťávy
Mražené kousky meruněk pokryjeme medem a posypeme cukrem. Zalijeme bílým jogurtem a začneme mixovat. V procesu přidáme citrónovou šťávu (pokud citrónu nefandíte, lze vynechat). Mixujeme dohladka, dokud nevznikne krémová hmota. Stejně jako u předešlých dvou variant výslednou směs nalijeme do formy nebo mísy s víkem a necháme zamrazit.
Každou z variant můžeme při podávání ozdobit kousky ovoce, plátky máty, šlehačkou nebo strouhanou čokoládou. Zkrátka fantazii a chuti se meze nekladou.
A my vám přejeme dobrou chuť!