Mléčné koktejly, buď je milujete nebo nemáte rádi. A pro ty, kteří jim propadli a kupují si je v barech, kavárnách a bistrech, máme tři tipy, jak si připravit ty nejlepší doma. Rovnou v porci pro dva.
Milkshake American
- 150 ml plnotučného mléka
- 350 g vanilkové nebo smetanové zmrzliny
- 50 g arašídového másla
- 1 hrst čokoládových lupínek
- 1 hrst máslových lupínek
Mléko nalijeme do mixéru (pokud nemáme klasický mixér s nádobou, použijeme ruční či tyčový mixér a mixujeme v dostatečně velké nádobě) a přidáme vanilkovou nebo smetanovou zmrzlinu. Mixujeme a postupně přidáváme také arašídové máslo. Nakonec vsypeme do směsi také lupínky, snažíme se je nerozdrtit příliš (na prach). Pro podávání nalijeme do skleniček nebo pohárků a ozdobíme například lupínky vcelku, šlehačkou, strouhanou čokoládou, strouhaným kokosem, zkrátka podle chuti.
Cherry milkshake
- 150 ml plnotučného mléka
- 300 g smetanové nebo vanilkové zmrzliny
- 100 g vypeckovaných třešní (čerstvých, klidně také zavařovaných)
- 4 ks třešní na ozdobení
Postup je v podstatě stejný jako u prvního tipu. Mixujeme mléko a jahodovou nebo čokoládovou zmrzlinu. Poté přisypeme třešně a pokračujeme v mixování směsi. Při podávání ve sklenicích dozdobíme opět dle chuti a nakonec přidáme dva kousky čerstvých třešní.
Chocolate milkshake
- 150 ml plnotučného mléka
- 300 g čokoládové zmrzliny
- 100 g nalámané čokolády (nejlépe měkčí, sladké, např. Milka)
- 50 g najemno strouhané čokolády
Mléko rozmixujeme dohladka spolu se zmrzlinou. Nalámeme čokoládu na malé kousky a postupně přidáme a vmixujeme. Před podáním nalijeme do sklenic, dozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládovým strouháním.
My už máme vyzkoušeno a Vám přejeme dobrou chuť!