IDEÁLNÍ SVAČINKA MILKSHAKE – NAUČÍME VÁS HO NA 3 ZPŮSOBY

Mléčné koktejly, buď je milujete nebo nemáte rádi. A pro ty, kteří jim propadli a kupují si je v barech, kavárnách a bistrech, máme tři tipy, jak si připravit ty nejlepší doma. Rovnou v porci pro dva.

Classic American Milkshakes

Milkshake American

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 350 g vanilkové nebo smetanové zmrzliny
  • 50 g arašídového másla
  • 1 hrst čokoládových lupínek
  • 1 hrst máslových lupínek

Mléko nalijeme do mixéru (pokud nemáme klasický mixér s nádobou, použijeme ruční či tyčový mixér a mixujeme v dostatečně velké nádobě) a přidáme vanilkovou nebo smetanovou zmrzlinu. Mixujeme a postupně přidáváme také arašídové máslo. Nakonec vsypeme do směsi také lupínky, snažíme se je nerozdrtit příliš (na prach). Pro podávání nalijeme do skleniček nebo pohárků a ozdobíme například lupínky vcelku, šlehačkou, strouhanou čokoládou, strouhaným kokosem, zkrátka podle chuti.

american molskahke

Cherry milkshake

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 300 g smetanové nebo vanilkové zmrzliny
  • 100 g vypeckovaných třešní (čerstvých, klidně také zavařovaných)
  • 4 ks třešní na ozdobení

Postup je v podstatě stejný jako u prvního tipu. Mixujeme mléko a jahodovou nebo čokoládovou zmrzlinu. Poté přisypeme třešně a pokračujeme v mixování směsi. Při podávání ve sklenicích dozdobíme opět dle chuti a nakonec přidáme dva kousky čerstvých třešní.

cherrymilkshake

Chocolate milkshake

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 300 g čokoládové zmrzliny
  • 100 g nalámané čokolády (nejlépe měkčí, sladké, např. Milka)
  • 50 g najemno strouhané čokolády

Mléko rozmixujeme dohladka spolu se zmrzlinou. Nalámeme čokoládu na malé kousky a postupně přidáme a vmixujeme. Před podáním nalijeme do sklenic, dozdobíme šlehačkou a posypeme čokoládovým strouháním.

4763a4bc6641fff9a3a69b3b4255aadf

My už máme vyzkoušeno a Vám přejeme dobrou chuť!

Zdroj fotografií: pinterest.com