LETOS VÁM PŘI PLNĚNÍ CUKROVÍ POSTAČÍ JEDEN KRÉM

Rok co rok pečeme cukroví, plníme jej a zdobíme, abychom udělali radost nejen sobě, ale také svým blízkým. A protože je pečení, zvláště pak ve větším množství, dost náročná záležitost, hledáme neustále možnosti a varianty, jak si práci a čas ušetřit. My vám jeden takový tip na úsporu času a práce přinášíme. Většinou vyrábíme až čtyři druhy krému pro plnění pečeného cukroví. Víte ale, že stačí jen jeden? Do něj pak můžete přidat jednotlivé ingredience, kterými jejich chuť změníme. Výhodou tohoto krému je také jeho trvanlivost. Tento krém totiž přesto, že obsahuje máslo, vydrží až jeden měsíc.

abundance-baked-bakery-205961.jpg

Vařený krém na sto způsobů

  • 250 g másla (82%)
  • 70 g cukru
  • 3 celé vejce
  • další ingredience, dle vybraného druhu krému

Základní krém připravíme šleháním za tepla na páře. Nad hrncem, buďto v míse nebo ve speciální nádobě pro vaření, na páře začneme šlehat tři celé vejce spolu s cukrem. Takto šleháme zhruba 20 minut. Poté necháme vychladnout v pokojové teplotě. Do připravené směsi přidáme máslo nakrájené na kousky a opět šleháme. Vyšleháme do tužšího krému a necháme odstát. Cukroví plníme krémem pomocí cukrářských sáčků či cukrářské stříkačky. Toto je základní máslový krém.

baking-biscuit-celebration-264960.jpg

Čokoládový krém

Stejný postup jako u základního máslového krému. Spolu s máslem však šleháme také rozpuštěnou čokoládu na vaření. Přidat můžeme jak tmavou, tak i bílou čokoládu.

Kakaový krém

Stejný postup jako u základního máslového krému. Přidáme a vmísíme také 3 lžíce klasického hořkého kakaa. 

Vanilkový krém

Stejný postup jako u základního máslového krému. Jako specifickou ingredienci přidáme dužinu ze tří vanilkových lusků a šleháme v poslední fázi s máslem.

Kaštanový krém

Stejný postup jako u základního máslového krému. Přidáme však také rozpuštěnou tabulku Kaštanů čokolády.

Kinder krém

Stejný postup jako u základního máslového krému. Jako poslední ingredienci přidáme rozpuštěné čtyři tyčinky Kinder (dětské) čokolády.

baked-baked-goods-bakery-1454985

A takových variant vymyslíte spoustu. Například také kokosový krém, karamelový krém, krém s rumem, vaječný likér krém a mnoho dalších. Jednoduše do tohoto krému můžete přidat jakoukoli oblíbenou pochutinu v menším množství. Krém tak získá nový nádech a vaše cukroví díky němu získá novou dimenzi chuti.