POZNEJTE, JAK LAHODNĚ CHUTNÁ OPRAVDU RYCHLÁ ITALSKÁ VEČEŘE

Čerstvé těstoviny, kvalitní sýr parmazánového typu, pepř a sůl. Nic víc není potřeba k jednomu z nejlahodnějších, typicky italských pokrmů, který však za úpravami Bolognese, Carbonara a Aglio olio e pepperoncino neprávem zaostává.

Co budeme potřebovat na 1 porci Spaghetti Cacio e pepe?
  • 100 gramů sušených nebo 80 gramů čerstvých těstovin
  • 30 gramů másla
  • čerstvě mletý pepř
  • 100 gramů nastrouhaného sýru Grana Padano/Pecorino/Parmigiano Reggiano
Postup

V jednom hrnci přiveďte vodu k varu, osolte ji a vložte do ní těstoviny. Pokud používáte sušené, vařte je po dobu uvedenou na obale. Čerstvé těstoviny stačí vařit přibližně jen 3-4 minuty. Následně je sceďte, ale ponechte si trochu vody stranou.

Máslo, pepř a 2 lžíce slité vody smíchejte v pánvi a přidejte těstoviny. Na silném plameni restujte, dokud se voda nevypaří. Plamen stáhněte, přidejte většinu sýra a dobře promíchejte.

Podávejte posypané zbylým sýrem a opepřete.

NÁŠ TIP NAD ZLATO: Když si oblíbíte nějaký recept, už bez něj nemůžete být. Tento je jedním z nich. Časem jsme ho trochu pozměnili a mimo jiné do něj přidáváme krevety a také trochu olivového oleje, kterým ředíme máslo. Pak děláme ještě jednu věc, kterou by ale Italové asi už opravdu neuznali. Na začátku, na mixu másla a oleje restujeme stroužek česneku. Je to úžasné a přejedli bychom se toho, ale už to pak raději nenazývejme tím pravým názvem. Opravdový Ital by to totiž mohl odsoudit.

Leave a Reply