Pokud se snažíte držet rozumný životní styl a zbytečně nezatěžovat své tělo, jistě jste museli také výrazně omezit nebo úplně odstranit ze svého jídelníčku čokoládu. Na trhu však seženete čokolády, které v přiměřeném množství rozhodně neublíží a navíc korespondují s Raw stravováním.
Organické raw čokolády – co si pod tím představit?
Forma zdravější čokolády by určitě měla obsahovat velmi vysoký podíl kakaa. Zatímco běžné hořké čokolády se pohybují okolo 40-50 %, poohlížejte se spíše po těch tabulkách, které deklarují 80 % kakaa a výše. Díky tomu dostanete hned zběžný přehled o tom, co si v balení kupujete. Když si ale koupíte čokoládu s obsahem kakaa 40 %, co tedy obsahuje z té větší části, když to není kakao? Většinou cukry a ztužené tuky a ty právě ztělesňují jedny z nejhorších látek, kterých většina z nás přijímá naprosto běžně a ještě ke všemu ve větším množství, než bychom měli.
Obsažené kakao z organických čokolád pochází z nepražených kakaových bobů. Díky tomu si zachovává všechny své pozitivní vlastnosti a výživové hodnoty. Výrobce se vyhýbá přidávání mléka, ztužených tuků, rafinovaných sladidel a sóji. Čokolády doslazuje nízkoglykemickým kokosovým cukrem v bio kvalitě.
Superfoods v čokoládě
Super potraviny se označují jako potraviny s mimořádnými nutričními kvalitami. Jejich přidání do čokolád není jen marketingový trik. Jde o velmi výhodné spojení pro všechny, kteří mají chuť na sladké, ale zároveň potřebují, aby jejich sladkost splnila náročné požadavky různých forem stravování. Ty představují právě super potraviny a způsob zpracování. Některé organické čokolády Iswari jsou nakombinované s další přísadou ze sekce superfoods jako je quinoa nebo spirulina.