NOVÝ POTRAVINOVÝ TREND: KOMBUCHA

Její název se blbě čte. I tak bychom se ho ale měli naučit číst. Kombucha totiž reprezentuje nový trend ve stravování. A trendy bude už brzo!

magukombucha trendy potravina (2)

Kom-co?

Kombucha je označovaná jako živý nápoj. To znamená, že je plná živých probiotik, enzymů, organických kyselin i protirakovinnových catechinů. Při výrobě Magu Kombuchy nedochází k žádné chemické ani tepelné úpravě. Vzniká pouhým třicetidenním kvašením zelených čajů a je dochucována za studena lisovanými ovocnými šťávami i fermentovanými bylinami, které vytváří její specifickou říznou a výraznou chuť. Vzhledem k přirození výrobě je přijatelná pro všechny způsoby stravování včetně paleo, vegan nebo raw. Mimo jiné jsou v ní obsaženy běžné vitamíny jako je B2, B3, B6, B12 nebo vitamín C.

Jak to funguje?

Pití kombuchy by mělo napomáhat k čistému a zdravému organismu. Výrobce doporučuje vypít 200 ml denně a vydržet to alespoň po dobu třech měsíců, aby člověk pocítil účinky.

Magu Kombucha je ryze český výrobek dostupný v pěti příchutích. Zkusit můžete zázvor, broskev, grep, malinu nebo aktuálně limitovanou edici s černým uhlím. Magu Kombucha se prodává v balení osmi nebo šestnácti lahví. Jedna dávka vyjde na 55 korun při koupi menšího balení, při koupi většího na 49 korun. A to pro lepší zdraví zase tolik není, ne? Pro velký zájem a limitovanou produkci se zájemci o nápoj zapisují na čekací listině, než na ně přijde řada.

A jaké jsou její účinky?

magukombucha trendy potravina (1)

Zdroj fotografií a infografiky: Facebook.com/MAGUKOMBUCHA