PŘEKVAPTE STYLOVÝM SERVÍROVÁNÍM JÍDLA

Kuchyně nestojí jen na obměňování chutí a ingrediencí. Někdy pro změnu stačí jen nové servírování. Našich šest tipů, jak servírovat maso, zmrzlinu i saláty vás inspiruje, jak své oblíbené pokrmy naaranžovat příště.

Dřevěná prkénka

Steak ale i pečená kuřecí křídla mohou namísto porcelánového talíře přijít na dřevěné prkénko. Doplnit ho můžete jak americkými bramborami, tak salátem, na prkénku je místa dost na vše. Navíc se bude mnohem lépe krájet než na talíři.


Zmrzlina zvlášť

Čokoladové soufflé, brownie, lívanečky nebo vafle – mnoho dezertů dochucujeme zmrzlinou, ale ne vždy stihneme talíř na stůl přinést dříve, než se zmrzlina začne vlivem teplého dezertu roztékat. Zkuste ji příště naservírovat do plechových mističek, který izolují teplo a zmrzlina se tak nevzhledně nerozteče po talíři.


Zavírací sklenice

Každý, kdo někdy připravoval těstovinový salát za použití majonézy, potvrdí, že není téměř možné připravit salát například o hodinu dopředu než přijde návštěva. Když ho ale zkusíte umístit do sklenice s víčkem, svěžest si uchová déle a na stole bude několik sklenic s různými saláty vypadat skvěle. PS: A nemusíte se ani obávat v létě všudypřítomného hmyzu.


Salát do hrnečku

Nemáte mističky? Nevadí. Pro míchaný salát vám bohatě postačí čajové šálky. Výsledek neobvyklý, ale maximálně stylový.


Zmrzlina v šálku

Kávový šálek zase můžete použít namísto skleněného či porcelánového pohárku na zmrzlinu. Zmrzlina se šlehačkou a sušenkou bude z hrnečku chutnat jistě podobně dobře.


Dip zvlášť

Inspirujte se v restauracích a pořiďte si domů malé mističky či kelímky, do kterých můžete všem naservírovat libovolný dip, kečup nebo majonézu. Skončí dohady, kdo si ze společné misky odebral více a na stole tento styl servírování zanechá dojem profesionála.

Leave a Reply